Eurajoen ja Luvian kerhot kokoontuivat 21.2. ja 24.2.2022

Eurajoen pulinakerho ja Luvian kerho kokoontuivat helmikuun viimeisellä viikolla. Vihdoinkin päästiin aloittamaan kerhojen toiminta! Kuinka kauaksi aikaa, sitä ei tiedetä, mutta toivotaan, että kokoontumisemme jatkuvat suunnitellun mukaisesti.

Aiheina molemmissa oli kerhoissa tällä kertaa Eurajoen vanhusneuvoston kuulumiset sekä Pertti Johanssonin tarjoama digiohjaus. Seija Johansson toi vanhusneuvoston terveisinä mm. kotona asuvien yli 65- vuotiaiden ikäihmisten mahdollisuutena saada tukea pieniin kodin muutostöihin, esimerkiksi pesutilaremonttiin, ikkunaremonttiin, lämmöneristyksiin.  Tuen saaminen riippuu hakijan bruttotulotasosta. Hyväksyttyä tukea on mahdollisuus saada 50- 70% tehdyn remontin hinnasta. Näistä kannattaa kysyä enemmän Vanhustyön Keskusliitosta (Satakunta/ Tiina Toivonen).

Toinen merkittävä aihe liittyi Kessoten tarjoamiin etähoitoihin. Digitalisaatio tulee lujaa vauhtia osittain helpottamaan vallitsevaa henkilöstöpulaa. Nyt jo on olemassa kotona asuville tarkoitettu kuvapuhelinpalvelu, Satakati- hankkeeseen liittyvät GPS- paikannuslaitteet, Kotona- sovellus ja lääkemuistuttamiset. Nämä kaikki toteutetaan digilaitteen avulla. Osa näistä on kokeiluvaiheessa.

Eurajoen vanhusneuvosto on ottanut kantaa Eurajoen kunnan hyvinvointisuunnitelmaan ja kuntastrategiaan sekä vaikuttanut kuntalaisten digiohjauksen saamiseen sekä joka kotiin jaettavaan Kessoten yhteystietoläpyskään. Tämä jaetaan kotiin Makasiini- lehden mukana.

Tuulikki Pajunen toi esiin terveiset Satakunnan vanhusneuvostosta. Siellä kannetaan suurta huolta lääkäriin pääsemisen johdosta. Matkavastaavat Hilkka Venno ja Eeva- Maija Leino valottivat tämän vuoden aikana tehtäviä reissuja. Monenlaista on tulossa keväällä, kesällä ja syksylläkin.

Kahvi ja hyvät tarjottavat kuuluivat kerhojen antiin. Eurajoella maistui Hilkan leipoma piirakka ja Luvialla Esko Erkon maineikkaat siikaleivät. Kiitos tarjoiluista kaikille! Sitten oli pelien aika.

Eurajoen pulinakerhossa ratkottiin Hilkan johdolla kaupunkien nimiä ja Luvian kerhossa pelattiin bingoa. Bingoemäntinä toimivat Eeva- Maija ja Tuulikki. Parhaiten jaetut kupongit ja huudetut numerot kohtasivat Annikki Talasman kohdalla. Hän voitti myös pääpalkinnon, joka oli Esko Erkon tekemä lintulauta. Onnea Annikki!

 

Seija Johansson, yhdistyksen tiedottaja