Yhdistyksen koulutus-/ kurssipäivät 20.10.2022 ja 24.10.2022

Edunvalvonta, hoiva- ja hoitotahto ja testamentti- koulutus- ja kurssipäivät

Loistavasti onnistuneet koulutus-/ kurssipäivät järjestettiin lokakuussa Wellamon työväentalolla sekä Eurajoki-salissa. Osallistujamäärä oli hulppea. Lähes 80 yhdistyksemme jäsentä oli käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja saapunut kuulemaan päivien antia.

Saimme kuulla aiheiden tärkeydestä. Siitä kuinka tärkeää on meidän kaikkien tehdä edunvalvontavaltuutus sekä myös hoito- ja hoivatahto. Testamentin laatimista unohtamatta.

Maria Mäntysaaren selkeä esitystapa sai myös kiitosta. Aktiivinen yleisö esitti monia kysymyksiä, joiden kautta syntyi mielenkiintoista keskustelua. Selvää on, että edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on syytä kaikkien tehdä. Hoitotahdon avulla annamme tärkeää tietoa siitä, mikä on hoitotahtomme. Nämä on hyvä kirjata Omakantaan.

Hoivatahdon ilmaisemisen avulla voimme kertoa asioista, mitkä ovat itsellemme tärkeitä ja jotka lisäävät omaa hyvinvointiamme. Se, miten nämä toteutetaan, saattavat jäädä ikävä kyllä vain toivomuksemme. Ne on silti hyvä kirjata ja kertoa läheisillemme.

Testamentin tekemiseen on syytä paneutua myös huolella.

Teksti ja kuvat Seija Johansson