Joulujuhla Villa Lokarissa 8.12.2021

Koska meillä on joulu, juhla armas lapsien


Eurajoen Eläkkeensaajien vanhanajan joulujuhlat vietettiin joulukuussa kirpeänä pakkaspäivänä. Paikaksi oli valikoitunut jo vuonna 1926 meijeriksi valmistunut kivirakennus, Villa Lokari. Kartanohenkistä, taideteoksista muodostuvaa miljöötä isännöi tällä hetkellä Lokarin suku ja ravintolaa pitää Fresco- ravintolat.

Väkeä oli saapunut paikalle satakunta yhdistyksemme jäsentä ajan hengenmukaisesti koronatodistuksen kera. Leila Peltomaa tarttui tottuneesti mikrofooniin ja juonsi joulujuhlaan kuuluvan ohjelman. Kuulimme runonlausuntaa Leila Peltomaalta, Maija Varjukselta sekä Anja Kuusistolta. He kaikki muistelivat menneitä, lapsuusajan joulujaan. Lapsen joulu taitaa olla jokaisella lapsella, aikakaudesta riippumatta, aina yhtä jännittävä.

Juhlaan kuuluu, tottakai, myös puhe. Sen piti yhdistyksemme puheenjohtaja Tuulikki Pajunen. Hänen joulutoiveensa oli, ettei kenenkään tarvitsisi viettää jouluaan yksin.

Välillä lauloimme vanhoja, kaikille tuttuja joululauluja Maija- Liisa Reunasen johdolla.

Yhdistyksessämme on taitava laulukuoro, joka esiintyi juhlassa laulaen mm. kappaleet ”Kuljen yksin autiolla tiellä”, ” Minä katson tätä maata” ja ”Ystävälle”.

Saapuipa paikalle myös satunnainen matkailija ”Japo” kassit kolisten. No, mitäs hän tänne tuli? Japo kertoi, että oli tullut vähän vaimon kanssa sanomista. Hänen käskettiin ottaa kimpsut ja kampsut mukaan ja häipyä. Mikäs siinä sitten auttoi. Nyt hän oli yökortteeria vailla ja kyseli, voisiko hän päästä jonkun kainaloon yöksi. Oikein ei viuhka käynyt, kunnes Tuulikki lupautui, mutta ne rätingit olivat Japolle liian kovat. Hän totesi vain lähtiessään, että ”taitaa se niin olla, että paremp ol tossun all, ko taivas all”.

Joulupukki- laulun saattelema saapui vihdoin illan odotetuin vieras eli ihka elävä joulupukki. Laulaa piti monta laulua ennen kuin pukki aukaisi lahjasäkkinsä. Sieltähän jokainen sai pienen joulupaketin kotiin vietäväksi.  Antelias joulupukki jakoi ruusut juhlan järjestäjille Eeva- Maija Leinolle, Hilkka Vennolle sekä Tuulikki Pajuselle.

Välillä saimme syödä maittavan, perinteisen jouluaterian kinkkuineen, laatikkoineen, sallatteineen, kaloineen ja muine herkkuineen. Kaiken kruunasi lopuksi kahvi ja jälkiruoka.

Juhlan yllätysnumerona oli taitava taikuri Rasmus Koskinen Kasper- nukkeineen.

Juhlassa arvottiin luvialaisen Esko Erkon tekemä komea lintulauta, jonka voitti Pertti Peltola. Matkanjärjestäjät olivat järjestämillään matkoillaan tehneet matkailijoille kyselyjä yhdistyksemme toiminnasta ja pyytäneet ideoita yhdistyksemme toimintaan. Vastanneiden kesken arvottiin lahjakortti, jonka voitti Riitta Heinonen. Paljon onnea Pertti ja Riitta!

Seija Johansson, yhdistyksen tiedottaja